hoog-laag-bed

Wat je moet weten over een hoog laag bed

Als een patiënt langdurig ziek is, betekent dat niet altijd dat hij of zij alleen in het ziekenhuis verzorgd kan worden. Grote ontwikkelingen in de zorg maken het mogelijk dat een patiënt die langdurig ziek is, ook thuis verzorgd kan worden. Deze thuiszorg wordt mogelijk gemaakt door een krachtig team van thuiszorgmedewerkers, goede, gebruiksvriendelijke apparatuur en een thuiszorg bed. Een thuiszorgbed wordt ook wel een hoog laag bed genoemd. Een hoog laag bed is een bed dat speciaal ontworpen is voor patiënten die thuis verzorgd kunnen worden. Diverse aanpassingen aan het bed zorgen ervoor dat de patiënt makkelijk in en uit bed kan komen en dat het verzorgende personeel hun werk goed kunnen uitvoeren. Een hoog laag bed zorgt ervoor dat de patiënt toch thuis kan zijn en niet weken achtereen in het ziekenhuis of in een verpleeghuis hoeft te liggen.

De voordelen van een hoog laag bed

Een hoog laag bed kent veel voordelen ten opzichte van een gewoon bed. Omdat een hoog laag bed gemaakt is voor mensen verzorgd moeten worden, is deze in hoogte verstelbaar. Dat zorgt ervoor dat het verzorgende personeel de patiënt goed kunnen verzorgen en geen risico lopen op een rugblessure. Daarnaast zorgt de verstelbare hoogte ervoor dat de patiënt makkelijk in en uit bed kan stappen. Zo kunnen de patiënten die nog een klein beetje ter been zijn, zelf gemakkelijk uit bed komen en een paar stappen zetten. De verstelbare rugleuning van het bed zorgt er bovendien voor dat de patiënt makkelijk kan eten, omdat hij of zij rechtop kan zitten.

Wanneer is een hoog laag bed de juiste keuze

Een hoog laag bed is een goede keuze voor langdurig zieken die slecht ter been zijn of helemaal niet meer uit bed kunnen komen en thuis verzorgd kunnen worden. Een hoog laag bed zorgt ervoor dat ze tijdens hun ziekzijn gewoon thuis kunnen zijn. Moet de patiënt langdurig herstellen van een zware operatie? Ook dan is een hoog laag bed een goede keuze. Door te kiezen voor een hoog laag bed raakt een patiënt niet geïsoleerd, kan hij goed verzorgd worden en kan hij of zij in een vertrouwde omgeving herstellen. Een hoog laag bed maakt een periode van langdurige ziekte een stukje makkelijker.