Alles-over-zorg.nl Fysio

Gezond bewegen onder begeleiding

Bewegen van het lichaam

We bewegen ons lichaam iedere dag en rekenen erop dat we kunnen blijven doen wat we willen. Maar het overbelasten van het lichaam kan zomaar gebeuren, zeker als je wat extra inspanning vraagt zoals bij het sporten. We sporten om gezond te blijven en hopen dat we kunnen blijven rekenen op ons lichaam, maar een verkeerde beweging kan al snel veel problemen opleveren.

Zowel voor de topsporter als de gewone sporter is het belangrijk om te weten hoe je het lichaam op een veilige manier kan belasten en wat je moet doen als er iets misgaat tijdens het sporten. Gelukkig zijn er professionals die precies weten hoe het lichaam werkt en hoe ze het lichaam kunnen ondersteunen om gezond te worden na blessures en gezond te houden tijdens de dagelijkse of intensieve beweging.

De sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut is opgeleid om speciale fysiotherapie te geven aan mensen die letsel of blessure hebben opgelopen tijdens het sporten, of aan mensen die zich op een intensieve manier dagelijks bezighouden met sport, zoals de topsporters. Deze sportfysiotherapeuten hebben diepgaande kennis over het menselijk lichaam en het bewegingsstelsel en kunnen zo het beste persoonlijke advies meegeven. Bij zowel letsel of blessures evenals het opbouwen van de weerstand en kracht van het lichaam, kunnen deze therapeuten een handje helpen.

Tip: https://fysioclub.nl/jvdi/therapiesoort/manuele-therapie/

Niet alleen bij het verhelpen van blessures en letsel of het versterken van het lichaam na een ongeluk bij het sporten, de sportfysiotherapeut kan ook tips geven over het sporten en opbouwen van de kracht van het lichaam zelf. Alhoewel ze niet dagelijks met cliënten in de sportschool aanwezig zijn, kunnen ze wel op een gerichte manier hulp bieden als dat eventueel nodig is.

De juiste hulp

De sportfysiotherapeut kan daarnaast te werk gaan in zijn eigen praktijk, of juist als onderdeel van een medisch centrum. Ze kunnen aan de hand van de klachten of wensen van hun cliënten precies een schema opstellen die het gewilde doel op een veilige en snelle manier kan behalen.


Uitgelicht: https://fysioclub.nl/jvdi/locaties/fysiotherapie-geldrop/

Ze kunnen oefeningen aanraden, krachttraining aan leren of juist het herstel van spieren bevorderen door een speciale massage aan te raden. Door de uitgebreide kennis van het menselijke lichaam kan de sportfysiotherapeut gericht aan de slag gaan om het lichaam weer gezond te maken en te behouden. Of dit nou nodig is na een overbelasting in de sport, of als dit gewild is om meer uit het lichaam te kunnen halen voor het beoefenen van de sport. De sportfysiotherapeut kan voor iedereen een plan opstellen en de juiste begeleiding geven.