Hoortoestel

Apparaten koppelen met je hoortoestel

Slimme hoorapparaten

Een gehoorapparaat is door moderne techniek veel meer dan een apparaat om omgevingsgeluiden beter te horen. Door het gebruik van slimme accessoires en ingebouwde bluetooth zijn is een modern hoorapparaat in staat om in verschillende situaties het luistercomfort te verbeteren. Een Van Boxtel Hoorwinkels hoortoestel is een goede oplossing voor gehoorproblemen.

Luisteren naar televisie

Beginnend hoorverlies valt vaak als eerste op tijdens het televisiekijken. Je huisgenoten horen het geluid bij een lager volume. Het geluid staat nooit goed voor alle aanwezigen. Technisch is het mogelijk om het geluid via het hoortoestel te versterken waardoor het volume in de huiskamer niet te hoog moet staan.

Versterken van het telefoongeluid

Het geluid van een smartphone kan via een app worden verbonden met het gehoorapparaat. Het geluid van de telefoon wordt direct aan het gehoortoestel doorgegeven waarbij het je het volume via de smartphone kan instellen.

Wek- en waarschuwingssysteem

Koppel het gehoorapparaat aan een slimme wekker, deurbel, een babyfoon of brandalarm en je zult nooit een wek- of waarschuwingsbericht missen. Extra zekerheid krijg je door een toegevoegde tril- en/of flitssignaal.

Muziek luisteren via het gehoorapparaat

Het hoortoestel is eenvoudig te gebruiken als koptelefoon. Via bluetooth ontvangt het apparaat de muzieksignalen en hoor je muziek zonder dat huisgenoten of de buren er last van hebben.

Gebruik van een ringleiding

Openbare gelegenheden zijn vaak voorzien van een ringleiding. Via een ringleidingversterking ontvangt het hoorapparaat het signaal. Hierdoor luister je bijvoorbeeld in een concertzaal, kerk, museum of vergaderruimte naar het gewenste geluid zonder de ongewenste omgevingsgeluiden.

Hulp bij drukke gesprekken

Vergaderingen of groepsgesprekken zijn situaties waarbij veel mensen door elkaar praten of waarbij een spreker te ver weg staat om hem goed te verstaan. Slimme hulpmiddelen zorgen ervoor dat je toch het juiste geluid kan oppikken waardoor er geen hinder ontstaat. Je kunt volwaardig deelnemen zonder dat het de andere aanwezigen opvalt.

Gebruik via je smartphone

Afstandsbediening voor het bijstellen van het geluid bestaat al lang. Nieuw is het gebruik van een app om het apparaat aan te sturen. Je ziet direct op het scherm de veranderingen, het volume is traploos in te stellen terwijl dit discreet gebeurd zonder dat je het gehoorapparaat moet aanraken.

Tags

, ,