Wanneer is relatiecoaching een goed idee?

Hebben jullie steeds vaker ruzie? Of leven jullie de laatste tijd steeds meer langs elkaar heen? Dan kan relatiecoaching een goed idee zijn. Veel koppels krijgen te maken met relatieproblemen. Of het nu gaat om slechte communicatie of een verminderde interesse in elkaar; ieder probleem kan opgelost worden met de juiste hulp. Twijfel je nog over relatiecoaching of relatietherapie? In dit artikel benoemen we een aantal situaties waarin coaching waardevol kan zijn.

Bij communicatieproblemen

Merk je dat communiceren steeds moeilijker gaat in jullie relatie? Of communiceren jullie vrijwel niet meer met elkaar? Doordat koppels niet goed of helemaal niet met elkaar praten, kunnen er constant discussies en conflicten ontstaan. En dit is uiteraard niet goed voor jullie gemoedstoestand. Een relatiecoach helpt je bij het verbeteren van communicatietechnieken en luistervaardigheden. Op deze manier leren jullie beter begrip voor elkaar hebben.

Verlies van intimiteit

Wanneer jullie in een lange relatie zitten, kan de intimiteit soms ver te zoeken zijn. En dit terwijl jullie in het begin niet van elkaar af konden blijven. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn, zoals belangrijke veranderingen in jullie leven of simpelweg minder verlangen. Relatiecoaching van online-relatietherapie.nl helpt bij het opnieuw ontdekken van de emotionele band en het herstellen van de intimiteit. 

Veranderingen in het leven

We noemden het net al even, maar grote veranderingen kunnen impact hebben op je relatie. En dan niet alleen op de intimiteit, maar ook op andere aspecten van de relatie. Verhuizen, het krijgen van een kind of met pensioen gaan kunnen stress en spanning veroorzaken. Er verandert namelijk een hoop in jullie leven, het is dus niet zo gek dat jullie relatie ook verandert. Relatiecoaching kan jullie helpen bij het beter omgaan met nieuwe levensfasen.