Op weg naar soepel leven

Je bent met je vrienden op het strand waar je een potje voetbal speelt, je komt je oma tegen terwijl je aan het shoppen bent in de grote stad en springt vol enthousiasme van je fiets of je doet gewoon een happy dance in de woonkamer. Alles voelt en gaat goed, tot dat ene moment… AU! Je rug voelt ineens stijf, je schouder zeurt of je knie draait niet meer zo lekker als voorheen. Je hebt er wel vaker last van, maar stelt het altijd uit. Misschien wordt het dan nu toch tijd om eens langs een fysiotherapeut te gaan.

Meer dan gewoon een praktijk

Je gaat op zoek naar een praktijk waar maar één ding echt belangrijk is: de weg naar jouw herstel. Of je nu al weken last hebt van dezelfde sportblessure, je je nek niet meer kunt bewegen door computerwerk of gewoon graag weer soepel wil kunnen bewegen zonder pijntjes – Fysiotherapie Assen helpt je graag op weg met een behandelplan op maat die past bij jouw leefstijl. Uiteraard wordt dit gedaan met de juiste persoonlijke aandacht en een flinke dosis enthousiasme.

Wat je kunt verwachten 

Alles draait om maatwerk. Met verschillende behandelmethodes zit er altijd iets bij wat voor jou werkt. Door de nodige ervaring en kennis kunnen de therapeuten je goed helpen en kun je erop vertrouwen dat jouw vervelende klachten de deur uit gaan! Hieronder een paar specialisaties die de locatie in Assen te bieden heeft:

  • Actieve revalidatie: Dit wordt ook wel oefentherapie genoemd. Deze manier van revalidatie kan worden ingezet bij uiteenlopende klachten. Van een sportblessure tot net na je operatie. Het zijn een aantal oefeningen die je zowel in de praktijk, maar ook thuis kunt doen. Dit bevordert je herstel waardoor je hopelijk snel weer doet wat je altijd deed. 
  • Oedeemtherapie: Een oedeem is een ophoping van vocht in het lichaam. Dit kan op verschillende plekken zitten. Dit zorgt voor een toename van de omvang van het lichaamsdeel, een verzwaard gevoel, spanning of stuwing van de huid. De therapeut helpt je bij het stimuleren van vochtafvoer door behandeltechnieken, zoals: compressie therapie, oefentherapie en therapeutisch elastische kousen. 
  • Kinderfysiotherapie: Kinderen leren spelenderwijs. Door bewegen en spelen te combineren ontwikkelen ze hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen is de behoefte groter om meer oefening te krijgen om een vaardigheid te leren dan bij anderen. Een kinderfysiotherapeut zou je hierbij goed kunnen helpen. Die beschikt over specifieke kennis en vaardigheden, die passen bij jouw kind. 
  • Handtherapie: Bij deze therapie is er een combinatie van fysio- en ergotherapie. Dit is speciaal gericht op de revalidatie van letsel aan je handen. Een handtherapeut heeft zich dan ook extra geschoold om alles te weten over de hand en het herstel hiervan. Na een uitgebreid onderzoek gaat de therapeut samen met jou een behandelplan opstellen om de klachten in je hand(en) op te lossen. 
  • Sportfysiotherapie: Bij deze manier van fysiotherapie wordt er vanuit het sport oogpunt gekeken. Je kunt hier niet alleen terecht wanneer je een sporter bent, maar ook wanneer je behoefte hebt aan een actieve aanpak voor jouw herstel. Samen met jouw fysiotherapeut stel je doelen op waaraan je gaat werken. Voor je het weet kun jij weer alles doen wat je wil. 
  • Hoofdpijntherapie: Veel mensen hebben weleens last van hoofdpijn. Meestal gaat dit vanzelf weer over en is er geen reden om je zorgen te maken. Maar soms komt het voor dat de hoofdpijn regelmatig terugkomt of dat de klachten verergeren. Een therapeut met de juiste kennis kan je helpen om zo goed mogelijk om te gaan met je klachten. Samen kun je de pijn verlichten, het probleem aanpakken en misschien zelfs verhelpen. 

Zet de eerste stap naar jouw herstel

Er wordt vaak gedacht dat pijntjes vanzelf overgaan. Soms is dat ook zo, maar wanneer iets langer aanhoudt en het je dagelijkse bezigheden blokkeert, is het juist goed om aan de bel te trekken. Klachten ontstaan vaak door alledaagse dingen, een verkeerde houding of overbelasting. Fysiotherapeuten zijn opgeleid om je hiermee te helpen en van je pijn af te komen. Misschien krijg je een paar oefeningen mee naar huis die de klachten oplossen of ga je eens per maand langs voor een effectieve massage die je spieren losmaakt. 

Elke klacht is anders en iedereen doet het op zijn eigen tempo. Neem contact op met de fysiopraktijk en maak een afspraak om zelf te voelen hoe leuk en effectief fysiotherapie kan zijn! Tijd om pijntjes achter je te laten en je lichaam weer te laten lachen… en jijzelf dus ook!